İsrail askerlerinin yaklaşık 1 ay Gazze'de gözaltında tuttuğu 6 Filistinli erkek, yaşadıklarını BBC'ye anlattı.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

İsrail'in 14 Aralık Perşembe günü Kerem Şalom Sınır Kapısı'nda serbest bıraktığı 6 Filistinli, Gazze'nin güneyindeki Refah'da bulunan Şehit Muhammed Yusuf el-Neccar Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İsrail'in Gazze'nin güneyine hareket etme talimatını uygularken gözaltına alındığını söyleyen Muhammed Davud, "Kuzeydeki Beyt Lahy'dan gelmiştik. Güvenli bir koridordan güneye doğru ilerliyorduk. İsrail askerleri bizi yakaladı, sorguladı. Hamas ya da İslami Cihad'a mensup olup olmadığımızı sordu" dedi.

26 gün gözaltında tutulduğunu, sonunda "hakkında bir şey bulunamadığı için" serbest bırakıldığını belirten Davud yaşadıklarını söyle anlattı:

"Diğer tüm erkekler gibi benim de ellerimi ve gözlerimi bağladılar. Bizi taciz ettiler. Bize tükürdüler, saygısızca davrandılar. Hepimiz dövüldük. Hasta olduğunu ya da bacağının kesildiğini söyleyen olursa, İsrail askerleri 'Öl burada' diyordu. Konuşanları kelepçelerinden asıyorlardı."

"BACAĞIMI KULLANMADIĞIMA DAİR KAĞIT İMZALATTILAR"

Diğer Filistinli erkek Mahmud Ebu Hüseyin'in ise sağ bacağı yok. Gazze'nin kuzeyindeki El Şati Kampı'ndan olan Mahmud, "Evimdeydim. Onlara, hasta olduğumu, 62 yaşındaki yaşlı bir erkek olduğumu söyledim. Bana, 'Hayır. Hamas'ın ve rehinelerine nerede olduğunu bulman gerek' dediler. Onlara, nerede olduklarını bilmediğimi söyldiğimde, beni bacağımdan vurdular. Sonra da bacağımı kestiler. Bana, bacağımı kullanamadığımı belirten bir kağıt imzalattılar" diyerek yaşadıklarını anlattı.

Bir diğer erkek Muhammed Yusuf Ali Ebu Şamla da, "Bir boldozer evimi yıkmaya başladı. Evde benim dışımda 40'a yakın kişi vardı. Kadınlar çığlık atıyordu. Ellerimiz havada evden çıktık. Kıyafetlerimizi çıkarmamızı istediler. 'Ne demek istiyorsunuz?' diye sorduk. Utandık ama kıyafetlerimizi çıkardık. Daha fazla soyunmamızı emredip duruyorlardı. İç çamaşırlarımıza kadar soyunduk" ifadelerini kullandı.