Teknoloji giderek gelişirken, içten yanmalı motorlar artık yerini yavaş yavaş elektrikli veya hidrojen yakıtlı motorlara bırakıyor.

Dünyanın önde gelen şirketleri bu noktada önemli çalışmalar yaparken, Japon merkezli bir startup şirketi alışılalgelmedik bir ilke imza attı. 

İNEK GÜBRESİNİ YAKITTA KULLANDILAR

Interstellar Technologies, yeni bir roket motorunu başarıyla test etti. Ancak bu test bildiğimiz testlerden biraz daha farklı; çünkü yakıt olarak ne hidrojen ne de benzin kullanıldı. Bunun yerine inek gübresinden elde edilen benzeri görülmemiş bir kaynaktan faydalanıldı.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

İki mandıra çiftliğinden elde edilen inek gübresi, roket motoru için ihtiyaç duyulan sıvı biyometan'ı sağlıyor. Şirket, bunun yüksek performanslı, yüksek saflıkta bir yakıt olduğunu ve uygulamanın dünya çapında yaygınlaşacağını da iddia ediyor. Öyle ki inek gübresinin yakıt olarak kullanılması maliyeti düşürmesinin yanı sıra çevreyi de önemli ölçüde koruyacaktır.