Hakkari'de DEM Partili Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Sözcü'nün yaptığı habere göre, Hakkari'ye gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Keskin Bayındır, DEM Parti milletvekillerinin de içerisinde bulunduğu kalabalık tarafından karşılandı.

Yenilik Partisi Sözcüsü Çiftçi: Acil seçim için Sayın Özgür Özel'e bir çağrım var! Yenilik Partisi Sözcüsü Çiftçi: Acil seçim için Sayın Özgür Özel'e bir çağrım var!

Van, Diyarbakır, Mardin ve ilçe belediye eş başkanları, DEM Parti milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık grup, sık sık "Kayyum istemiyoruz, irademizi istiyoruz" sloganları attı.

Kalabalık grup, daha sonra çarşı merkezine yürüyüşe geçti. Bulvar Caddesi'ndeki eski belediye binasına kadar yürüyen grubun önünü kesen polis ekipleri, yürüyüşe izin vermedi.

Yürümek isteyen gruba polis, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Öte yandan DEM Parti'li bazı milletvekillerinin çarşı merkezindeki oturma eylemi sürüyor.

CHP HEYETİ DE HAKKARİ'DE

CHP milletvekillerinden oluşan heyet, bugün DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına tepki göstermek ve inceleme yapmak için Hakkari'ye gitti.

Heyette, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bursa Milletvekili Kayıhanh Pala yer alıyor. 

Editör: Ömer Faruk Altın