Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

İsrail ordusu, savaş alanında ve Gazze'deki savaşçılardan ele geçirdiği çok sayıda telefon, not defteri ve belgeyi inceledi.

The Guardian'ın aktardığına göre, incelemeler sonrası, Hamas'ın 7 Ekim saldırısı öncesinde İsrail içindeki casuslarının yardımıyla ayrıntılı haritalar hazırladığı ve yıllarca planlama yaptığı ortaya çıktı.

Hamas'ın ayrıca rehin alma rehberleri ve Arapça-İbranice konuşma kılavuzlarını da barındıran belgelerde, "ellerini kaldır ve bacaklarını aç" şeklinde cümleler de yer alıyordu. Ayrıca, dizüstü bilgisayarlar ve not defterlerinde Hamas'ın İsrail'in merkezindeki askeri mevkileri ve kilit noktaları hedef almayı planladığı da gösterdi.

Söz konusu belge pazartesi günü İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Amshat askeri istihbarat birimi tarafından yayınlandı.

"SADECE İÇERİDEN BİLGİ ALINARAK HAZIRLANABİLİR"

Ele geçirilen belgeler arasında bir İsrail askeri üssünün, muhtemelen IDF'nin ihtiyaç duyduğundan daha ayrıntılı bir haritası da vardı. İsrailli bir istihbarat kaynağı, böyle bir haritanın derlenmesinin ancak içeriden bilgi alınarak yapılabileceğini söyledi. 

Bulunan bilgilerin ayrıntıları ve büyüklüğü, içeriden birilerinin Hamas'la yıllarca süren bir planlama yaptığı sonucuna varmasına neden olurken, belgelerde silah depolarının ayrıntıları ve mevcut mühimmatlar için evde üretilmiş kılavuzlar ve İsrail'de uzun bir süre boyunca iletişimi sürdürebilmek için güneş pilli bir radyo vericisi de vardı.