Hamas tarafından yayınlanan bir videoda Mia Shem, Nova festivali kabilesinden kaybolmasının ardından kameraya konuşurken kaydedildi. Hamas 7 Ekim'deki saldırıda 260 kişiyi öldürmüş, daha fazlasını da esir almıştı.

Telegram'da yayınlanan görüntülerde Mia, Gazze'deki esaretini doğrulayıp özgürlüğü için yalvarırken kolundaki bir yara için tedavi ediliyor.

Görüntülerin İbraniceden çevrilmesi gerekti, ancak haberlere göre Mia Gazze'de üç saatlik bir ameliyat geçirdiğini iddia ediyor. Bu olay, annesinin kızını eve getirmek için yardım istemesinin ardından gerçekleşti.

0_Screenshot-2023-10-17-at-095653

Mia, videoda panik halinde, "Bana bakıyorlar, ilaç veriyorlar, her şey yolunda. Tek isteğim beni bir an önce eve, ailemin ve kardeşimin yanına getirmeleri. Beni bir an önce buradan çıkarın. Lütfen" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde annesi Keren Shem Tel Aviv'de düzenlediği basın toplantısında dünya liderlerine kızının ve diğer tutsakların serbest bırakılması için yalvardı. Tüm bu süre boyunca kızının bir fotoğrafına sarıldı.

0_Israel-Palestinians-23290318555235

New York Post'a göre Keren şunları söyledi:

"Dünya liderlerinden kızımın ve diğer rehinelerin bugünkü haliyle bize iade edilmesini istiyorum. Dünyaya bebeğimi bana geri vermesi için yalvarıyorum. Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Hep birlikte bu terörü durdurmalıyız". Dehşete kapılan anne, videoyu görene kadar kızının hayatta olup olmadığına dair hiçbir fikri yoktu."

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

İsrail Savunma Kuvvetleri videoyu kınadı ve Şem'in geçen hafta Hamas tarafından kaçırıldığını doğruladı. Ordu, yetkililerinin Şem'in ailesiyle sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri paylaşımında, "Hamas tarafından yayınlanan videoda kendilerini insancıl olarak göstermeye çalışıyorlar. Ancak onlar bebeklerin, çocukların, erkeklerin, kadınların ve yaşlıların öldürülmesinden ve kaçırılmasından sorumlu korkunç bir terör örgütüdür" ifadelerini kullandı.

Editör: Duha Sena Oskay