Independent Türkçe'nin aktardığına göre, İsrail, ülkesinin Yemen'deki Husiler'e karşı harekete geçmeye hazır olduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Husiler'in Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik tehditlerine ilişkin ABD ve AB liderleriyle görüştüğünü söyleyen İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, "İsrail, bu olayların engellenmesi için dünyaya zaman tanıyor. Ancak konuyla ilgili uluslararası bir anlaşma olmazsa, bu deniz ablukasını yok etmek için harekete geçeceğiz" dedi.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'deki duruma ilişkin de konuşan Hanegbi, ABD'nin İsrail ordusuna operasyonlarını tamamlaması için herhangi bir süre vermediğini söyleyerek, "İsrail ordusuna hedeflerini tamamlaması için ihtiyacı olan süreyi söyleyecek pozisyonda olmadıklarını biliyorlar. Güzel olan şey, aynı hedefleri paylaşıyor olmamız. Operasyonun süresinin haftalarla ölçülmeyeceğini varsaymak doğru olacaktır. Aylarla ölçülebileceğinden de emin değilim" ifadelerini kullandı.

Hamas liderliğinin 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail'den böyle bir yanıt beklemediğini belirten Hanegbi, "Bence Yahya Sinvar, (Gazze'deki Hamas lideri) İsrail ordusunun Gazze'de istediği noktaya ulaşıp 7 bin terörist öldüreceğini düşünmedi. Bu rakam daha da yüksek olabilir" değerlendirmesinde bulundu.