İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

İngiltere, Esequibo bölgesi anlaşmazlığında Venezuela'ya karşı eski sömürgesi Guyana'ya destek vermek için bölgeye Kraliyet Donanmasının Karayipler'de bulunan "HMS Trent" savaş gemisini gönderme kararı almıştı.

Euronews'in aktardığına göre, bu kararın ardından Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 5 bin 600'den fazla askeri personele "savunma" tatbikatına katılma emri verdi.

Maduro, "Çökmüş, kokuşmuş, eski Birleşik Krallık imparatorunun tehdidi kabul edilemez" diyerek, Birleşik Krallık'ın barışa ve ülkemizin egemenliğine yönelik provokasyon ve tehdidine yanıt olarak savunma niteliğinde ortak bir eylem başlattığını söyledi.

Maduro açıklama yaptığı sırada televizyondan, tatbikata katılan savaş uçaklarının yanı sıra gemiler ve okyanus devriye gemileri gösterildi.

Maduro, "Biz diplomasiye, diyaloğa ve barışa inanıyoruz. Ama hiç kimse Venezuela'yı tehdit etmemeli, hiç kimse Venezuela ile uğraşmamalı. Biz barış insanıyız ama savaşçıyız ve bu tehdit egemen bir ülke için kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Guyana Devlet Başkanı Irfaan Ali ise, Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Bize ait olmayan bir şeye göz dikmek gibi bir hırsımız ya da niyetimiz yok. Komşularımızla ve bölgemizdeki tüm ülkelerle barışçıl ilişkiler kurmaya tamamen kararlıyız" dedi.