İsviçreli araştırmacılar, elastik niteliklere sahip özel plastikler kullanarak ilk kez kemik, bağ ve tendonlardan oluşan robot el üretti.

ShiftDelete'in aktardığına göre, Zürih merkezli ETH Devlet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, Inkbit adlı ABD merkezli bir girişimle birlikte ilk kez kemikler, bağlar ve tendonlarla tamamlanmış bir robot eli üretti.

Yavaş sertleşen plastikleri 3D olarak basmak için bir yöntem geliştiren Inkbit’teki araştırmacılar, robotik elin çeşitli parçalarının her birini, 3D yazıcılarda tek seferde "elastik niteliklere sahip özel plastikler" oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir lazer tarama tekniği kullanılarak, değişen yumuşaklık ve sertlikteki farklı polimerlerden üretti. 

Türkiye'nin uydu teknolojisinde yeni dönem başlıyor Türkiye'nin uydu teknolojisinde yeni dönem başlıyor

Çalışma hakkında bilgi veren ETH Zürih Robot Bilimi Profesörü Robert Katzschmann, "Geliştirdiğimiz el gibi yumuşak malzemelerden yapılan robotların, metalden yapılan geleneksel robotlara göre avantajları var. Teknik olarak yumuşak oldukları için insanlarla çalışırken daha az yaralanma riski var ve kırılgan malların taşınması için daha uygunlar" dedi.