Politika

İmamoğlu açıkladı: Emeklilere 10 bin TL pazar desteği

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 konuda 100 büyük proje sunumlarının üçüncüsünü “Daha adil bir İstanbul” başlığı altında Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsünde gerçekleştirdi. İmamoğlu, yeni dönemde kent yoksulluğuyla mücadele için yapacaklarını anlattı.

EMEKLİLERE 10 BİN TL PAZAR DESTEĞİ

Dar gelirliler için çözümler: Bizden önceki yönetim döneminde vatandaşa sunulan ayni ve nakdi destek sayısı 357 bin742 iken, 2023 yılında bu sayıyı 2 milyon 292 bin 797’ye çıkardık. Vatandaşa tam 6 kat daha fazla destek verdik. Ülkemizin nasıl yoksullaştığının bir ayak izi bu. 2024’ten 600 bin haneye çıkarak ve ayni ve nakdi destek sayısını tam 4 milyon adede yükselterek ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacağız. 

Tek maaşla geçinen emekli vatandaşımıza hane başına yıllık 10 bin TL pazar desteği sağlayacağız. 

Tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı getireceğiz.

KENT LOKANTASI SAYISI 39 OLACAK

İBB Gezici Aşevleri açarak sokakta yaşayan ya da İBB Sosyal yardımlarından faydalanan vatandaşlarımıza 5 yılda toplam 75 milyon öğün yemeği ücretsiz dağıtacağız. Her ilçeye bir Kent Lokantası diyerek 5 sene içerisinde Kent Lokantası sayımızı 39’a çıkaracağız. Milletin parasını millete vermeye devam ediyoruz.

30 BİN TL EVLİLİK DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi aileler için çözümler: Yeni evlenecek çiftler yuvalarını kursun diye 5 yıl içinde toplam 100 bin çiftimize tek seferlik 30 bin TL destek sağlayacağız. 2019’dan beri verdiğimiz Yenidoğan Destek paketini üç kata çıkaracağız.

Tek asgari ücret ile geçinen hanelere Ulaşım Nakdi Desteği sunacağız ve hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplam 10 bin TL ulaşım desteği sağlayacağız.

Vatani görevlerini yerine getirirken bizleri koruyan canlarımızın ailelerine destek olmak üzere şehit ve gazi yakınlarına 5 bin TL nakit destekte bulunacağız.