IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen dijital paralara ilişkin konferansta, kripto varlıkların finansal istikrar için risk oluşturduğunu vurguladı.

Kripto para borsalarından FTX'in kurucusunun dolandırıcılık davasında "suçlu" bulunmasının ardından, kripto para borsası Binance'in kurucusunun da kara para aklama suçlamalarıyla gündem geldiğinin altını çizen Georgieva, son 15 yılda kripto endüstrisinin parlak bir itibarı olmadığını belirtti.

Borsa yeni güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör hangisi? Borsa yeni güne nasıl başladı? En çok kazandıran sektör hangisi?

Kripto varlıkların yaygınlaşması durumunda etkilerinin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Georgieva, "Buradaki zorluk, kripto varlığın yüksek oranda benimsenmesinin makro-finansal istikrarı zayıflatabilecek olması" dedi.

"Amacımız, kriptonun risklerinden kaçınmak için kurallar ve bazı teknolojilerinden yararlanarak, altyapı sağlayarak, daha verimli, birlikte çalışabilir ve erişilebilir bir finansal sistem oluşturmak" diyen Georgieva, kuralların amacının mevcut durumu kripto öncesi dünyaya döndürmek ya da inovasyonu engellemek olmadığını belirterek, iyi kuralların inovasyonu teşvik edebileceğini ve yönlendirebileceğini dile getirdi.