Kızıldeniz'de güvenliğin sağlanması amacıyla oluşturulan uluslararası koalisyona ateş gücüyle katılan sayılı ülkelerden olan İngiltere, Yemenli Husilere karşı yapılan operasyonlarda istenilen çizgiyi yakalayamadı.

The Telegraph'ta yer alan habere göre Kraliyet Donanması'na ait hiçbir fırkateyn, Yemen'de konuşlanan Husilere ait kara hedeflerini vuramadı.

İngiliz Donanmasının bölgedeki ateş gücü yetkinsizliği, Husi hedeflerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda saldırıların ABD tarafından yapılmasına yol açıyor.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

"RUS VE ÇİN DONANMASINA AYAK UYDURAMIYORUZ"

E. İngiliz Tuğamiral Chris Parry'ye göre bu sorun Birleşik Krallık filosunun Rus ve Çin filolarıyla rekabet edemediğini ortaya koyuyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Amiral Parry, "Endişemiz Rus ve Çinli düşmanlara ayak uyduramamamız. Bu tür sorunları giderek daha fazla göreceğiz" dedi.

Daha önce ABD ve İngiliz unsurlarının, Yemen'deki Husilere ait sekiz tesisi vurduğu bildirilmişti.

Kasım ayı ortasında Husiler, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere desteklerinin bir işareti olarak Kızıldeniz'de İsrail'e bağlı gemilere saldırmaya başlamış ve Süveyş'ten geçen gemi trafiğinde keskin bir düşüşe neden olmuştu.