Eski üst düzey İngiliz askeri yetkililere göre, Ukrayna'yı savunmak için Rusya'ya savaş açılması durumunda İngilizler 'Kral ve ülke' için savaşmak üzere askere alınabilir.

Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders geçmişte İngiliz Ordusu'nun düşük ve yetersiz donanımlı yedek birliklerini açıkça eleştirmiş ve "Vladimir Putin'in Rusya'sıyla" savaşa giririlmesi halinde İngilizlerin daha sistematik şekilde orduya katılmaya hazır olması gerekebileceğini söylemişti.

Londra Twickenham'da düzenlenen Uluslararası Zırhlı Araçlar Konferansı'nda konuşan General Sanders'ın bakanlara 'ulusu seferber edin' dediği bildirildi.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

Sanders, halkın zihniyetinde uluslarını savunmaya hazır ve istekli olma yönünde bir 'değişim' olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İngizli ordusu, internet sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çok daha tehlikeli bir çağda yaşadığımıza şüphe yok. Ancak Ordu, net bir vizyon, tehditlerin ve doktrinin kartal gözüyle değerlendirilmesi ve müttefikler ve sanayi ile geliştirilmiş ortaklıklar sayesinde Avrupa'nın en modern ve ölümcül Ordusunu kurma yolunda ilerlediğimize inanmaktadır."

Patrick daha önce de hükümetin teçhizat alımındaki "zayıf" tedarik sicilini eleştirmiş ve daha önce Bölgesel Ordu olarak adlandırılan yarı zamanlı birliklerden oluşan Yedek Ordu'nun "olması gerektiği kadar yetenekli ve güvenilir olmadığını" söylemişti.

Patrick şu itirafta bulundu:

"Daha büyük bir Ordu ister miydim? Bana bunu istemeyecek bir ordu komutanı bulun. Bu benim en önemli önceliğim olur muydu? Birinci önceliğim olmazdı."

Patrick ayrıca halen hizmette olan 60 yıllık zırhlı personel taşıyıcı FV432, 50 yıllık CVR(T) silahlı keşif aracı ve 1987'de tanıtılan Warrior piyade savaş aracının da altını çizdi.

Genelkurmay Başkanı söz konusu zırhlı araçlar hakkında, "Platformlarımızın çoğu modası geçmiş ve amaca uygun değil. Bunlar iPhone çağında döner tuşlu telefonlar." dedi.