İngiltere'de monarşi karşıtı 50-60 kişilik bir grup, parlamentonun açılışı öncesi, üzerinde "Benim kralım değil" yazan büyük sarı pankartlarla toplandı. 

Protestocuları bir araya getiren monarşi karşıtı Republic grubunun yöneticisi Graham Smith, The Guardian'a yaptığı açıklamada, Galler Prensi ve Prensesi'nin evlendiği 2011 yılında ve ondan iki yıl sonra Kraliçe'nin elmas jübilesi sırasında üye sayılarının arttığını söyleyerek, "Bu büyük etkinlikler bize gerçekten yardımcı oluyor. Çok fazla görünürlük elde ediyoruz" dedi. 

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü

Taç giyme töreninden bu yana üyeliklerin iki katına çıktığını anlatan Smith, "140 bin kayıtlı destekçimiz 10 bin üyemiz var. 2020 yılında gelirimiz 106 bin Sterlin'di. Bir sonraki yıl 172 bin Sterlin oldu. Geçen yıl ise 286 bin Sterlin'e ulaştı. Kraliçe öldüğünde o ay 70 bin Sterlin bağış aldık. Bu yıl gelirimiz 560 bin Sterlin'e ulaştı" ifadelerini kullandı.

Smith, "Bunu yapmaya başladığımda insanlar 'Yaptığınız şeye katılıyorum ama monarşinin sonunu görebileceğimi sanmıyorum diyorlardı. Bugünlerde insanlar bunu söylemiyor. Monarşi artık sağlam görünmüyor, savunmasız görünüyor. Büyü bozuldu" şeklinde konuştu.