İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly'in İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın yerine getirililmesiyle Dışişleri Başkanlığı görevine getirilen David Cameron'ın 2010'da Türkiye'de söyledikleri uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Sözcü'nün aktardığına göre, 2010 yılında Türkiye'ye ziyarette bulunan Cameron, Ankara’da katıldığı bir etkinlikte, İsrail'in o dönem Filistin halkına uyguladığı şiddeti eleştirerek, "Açıkça söylemek istiyorum. İsrail'in Gazze'ye saldırıları tamamen kabul edilemez. Ve ben Başbakan Netanyahu'ya İsrail'in bu olayla ilgili soruşturmasının hızlı ve şeffaf bir şekilde açıklanmasını istiyoruz" demişti.

Cameron konuşmasının devamında, "Ayrıca şunu söylemek istiyorum ki Gazze!deki durum mutlaka değişmeli. İnsani yardım ve insanlar her iki tarafa da gidebilmeli. Gazze'nin bir esir kampı olarak kalmasına izin verilemez ve verilmemelidir" ifadelerine yer vermişti.

İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Bu olay üzerine İngiliz Independent gazetesi, Cameron'ın konuşmasıyla ilgili olarak, "Lord Cameron'ın 'esir kampı' yorumları, Gazze’deki İsrail-Hamas savaşı şiddetlenmeye devam ederken kışkırtıcı olabilir" şeklinde yazdı.