Dünya

İran ve Hizbullah'a ateş püskürdü: Bedeli ağır olacak!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e verdiği desteği hatırlatarak, "İran ve Hizbullah'a da bir mesajım var; Daha önce yaptığınız hatayı tekrarlamayın, çünkü bugün ödeyeceğiniz bedel çok daha ağır olacak" dedi.

İsrail meclisi Knesset'in kış oturumu, Hamas'ın geçen hafta İsrail'e düzenlediği saldırıda öldürülen bin 300'den fazla İsrailli için yapılan saygı duruşuyla açıldı.

Knesset Başkanı Amir Ohana, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Benjamin Netanyahu ve muhalefet lideri Yair Lapid'in açılış konuşmalarının ardından oturum siren sesleriyle iki kez kesintiye uğradı.

Cumhurbaşkanı Isaac Herzog açılış oturumu onuruna genel kurula hitap etti ve konuşmasında son gerçekleşen olaylara değindi.

Knesset'e birlik çağrısı yapan Herzog, "Yastayız ama aynı zamanda gururluyuz. Herkes son mermisine ve son nefesine kadar savaştı ve biz hala savaşıyoruz. Şu anda bile, savaşın doruk noktasında, daha ölülerimizi gömmeyi bitirmemişken, tüm ulusu geriye götüren, ayrılık ve nefret tohumları eken tehlikeli seslerin güçlendiğini duyuyorum" dedi.

İRAN VE HİZBULLAH'A SESLENDİ

Netanyahu, daha sonra söz alarak İsrail'in hedefinin Hamas'a karşı zafer kazanmak olduğunu yineledi.

Netanyahu, "10 gün önce meydana gelen bu felaketle ilgili pek çok soru var. Sonuna kadar araştıracağız ve derslerimizi çıkarmaya başladık bile ama şimdilik tek bir hedefe odaklanmış durumdayız; güçlerimizi birleştirmek ve zafere doğru ilerlemek" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e verdiği desteği hatırlatan Netanyahu, "İran ve Hizbullah'a da bir mesajım var; Daha önce yaptığınız hatayı tekrarlamayın, çünkü bugün ödeyeceğiniz bedel çok daha ağır olacak" dedi.