İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefonda görüştü.  

Görüşmede Gazze’deki son gelişmeler ve İran ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) arasındaki iş birliği hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

"Siyonist rejimin Gazze halkına yönelik askeri saldırılarının bir an önce durdurulması ve insani yardım gönderme imkanının sağlanması gerekiyor" diyen Abdullahiyan, İsrail’in Filistinlileri topraklarından zorla çıkarmaya yönelik plan ve eylemlerini reddettiklerini belirtti.

Mevcut sorunun temelinde İsrail’in işgal ve saldırganlığının bulunduğunu ifade eden Abdullahiyan, "İsrail rejiminin Gazze ve Batı Şeria'da işlediği savaş suçları durdurulmadığı takdirde bölgedeki savaşın kapsamının derinleşerek genişlemesi ihtimali var" dedi.

İsrail’in, ABD’nin destek politikalarını, Gazze’deki askeri saldırıları sürdürmesi ve sivilleri öldürmesi için bir teşvik olarak gördüğünü vurgulayan Abdullahiyan, bunun savaşın devamı ve genişlemesi riskini arttıran bir faktör olduğunu belirtti.

Abdullahiyan, İran ile UAEA arasındaki iş birliğinin son durumuna da değinerek bu iş birliğinin teknik ve hukuki çerçevede devam edeceğini kaydetti.