İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

İranlı oyuncu Shailin Asadollahi, İstanbul'da gözaltına alındı.

Oyunculuğun yanı sıra Farsça-Türkçe tercümanlık yapan Asadollahi, daha önce tartıştığı ve şikayetçi olduğu birinin, kendisinden şikayetçi olduğu için gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alındığını Instagram hesabından paylaştığı bir gönderiyle duyuran Asadollahi, gözaltına alındığı için çok üzgün olduğunu belirterek, serbest bırakılması için dayanışma talep etti.

SINIR DIŞI EDİLEBİLİR

Geri Gönderme Merkezi’nde (GGM) tutulan oyuncunun İran'a sınır dışı edilme tehlikesi bulunuyor.

Asadollahi’nin İran’a sınır dışı edilmesi durumunda hayatının tehlikeye gireceğini vurgulayan arkadaşları, dayanışma için İranlı yönetmen, senarist ve oyuncu Mania Akbari'ye çağrıda bulundu.

Mania Akbari'ye gönderilen mesajda, "Bugün, İran’ın Tahran şehrindeki Evin Cezaevi’nde bulunan siyasi mahkûm Anisha Asadollahi’nin kız kardeşi Shailin Asadollahi, Türk polisi tarafından gözaltına alındı ve İran’a sınır dışı edilmesi planlanıyor. Shailin Asadollahi’nin hayatı tehlikede, çünkü siyasi bir aileden geliyor ve kardeşi Ali Asadollahi ile Anisha Asadollahi de Evin Cezaevi’nde bulunan iki siyasi aktivist. Shailin Asadollahi’nin İran’a sınır dışı edilmesi durumunda hayatı tehlikeye girebilir. Türkiye’deki arkadaşlardan Shailene Asadollahi’nin sınır dışı edilmesini engellemek için yardım istiyoruz" ifadelerine yer verildi.