Madrid'de düzenlenen "Filistin'de 76 yıllık işgal" başlıklı konferansta konuşan Belarra, uluslararası toplumu iki yüzlü ve sessiz tutumlarından dolayı eleştirerek şöyle konuştu:

"İsrail'in 7 Ekim değil çok daha öncesinde, siyonizm ile başlayan Gazze ve Filistin'deki planlı soykırımı artık bitmeli. Ukrayna savaşında Rusya'ya, Putin'e ve yandaşlarına uygulanan yaptırımlar şimdi İsrail'e uygulanmalı. Sessizleştirme baskısından çıkmamız gerek. Avrupa hükümetleri, bu soykırımın suç ortağı olmamalı. Avrupa Birliği (AB), ekonomik yaptırım uygulamalı. İsrail ile silah alışverişi durdurulmalı. Netahyahu hakkında savaş suçlusu olarak acil tutuklama kararı çıkarılmalı ve yargılanması sağlanmalı. En kolayı da İsrail ile diplomatik ilişkiler kesilmeli. Yoksa, Avrupa kimseye insan hakları dersi veremez.

Filistinli siviller öldüğünde sanki isimleri, aileleri yokmuş gibi davranan büyük medya grupları, İsraillilerin ölümlerinde tüm insani detayları veriyor. Oysa bir insanlık trajedisi olduğunda tüm tarafların görülmesi gerekir. 

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

Her şeye rağmen İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını, kadınları, çocukları, gazetecileri ve masumları öldürdüğünü çoğunluk görüyor. Çoğunluğuz, gerçekleri görme ve sesimizi yükseltme kapasitesine sahibiz. Kalıcı ateşkes ve siyasi bir çözüm için herkes bir şey yapmalı. Biz 'justiceforgaza' adıyla dünya çapında büyük bir imza kampanyası başlattık. Eylemler, gösteriler, boykot çağrıları, savaşa hayır sloganları devam edecek."