İsrail'de New Hope Partisi Genel Başkanı ve savaş kabinesi üyesi Gideon Sa'ar, İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

İsrail'de New Hope (Yeni Umut) Partisi Genel Başkanı ve savaş kabinesi üyesi Gideon Sa'ar, Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını bileğindeki sargıya yazdığı ve kameralara gösterdiği ifadeler nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Gideon Sa'ar, "Türkiye'nin, İsrail'e karşı düşman bir devlet olarak hareket ettiğini" öne sürdü.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

X platformunda paylaşım yapan Sa'ar, şu ifadeleri kullandı:

"Anti-Semitik Erdoğan'ın Türkiye'si İsrail'e karşı düşman bir devlet olarak hareket ediyor. İsrail, Kuzey Kıbrıs'ı işgali ve Kıbrıslı Rumlara yönelik etnik temizliğinin yanı sıra kuzey Suriye'yi işgali ve Kürtlere yönelik etnik temizliği konusunda Türkiye'ye karşı Uluslararası Adalet Divanı'na şikayette bulunmayı düşünmelidir. İsrailliler, Türkiye'yi tatil haritasından silmeli ve ondan mal ithal etmeyi bırakmalıdır"

Editör: Duha Sena Oskay