İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrılmasına tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haitat, "İsrail Devleti, IŞİD'den daha kötü bir terör örgütü tarafından kendisine dayatılan bir meşru müdafaa savaşının ortasındayken Türk hükümetinin büyükelçisini geri çağırma kararı, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Hamas terör örgütünün yanında yer alan bir başka adımıdır" dedi.

"Hamas teröristleri 1400'den fazla insanı vahşice katletmiş ve aralarında bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 240 kişiyi Gazze'ye kaçırmıştır" diyen Haitat, şunları kaydetti:

"Hamas teröristleri, Gazze halkını canlı kalkan olarak kullanmakta ve güvenli bölgelere geçmelerini engellemekte, yakıt, gıda ve içme suyu çalmaktadır. Hamas savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işlemektedir ve Filistin halkının gerçek düşmanıdır."

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, ateşkes çağrılarını kabul etmeyerek sivil halka yönelik saldırıları sürdürmesi üzerine, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrıldığını bildirdi.

Bakanlık, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrılmasına ilişkin, "İsrail tarafının ateşkes çağrılarını kabul etmeyerek sivil halka yönelik saldırıları sürdürmesinden, kesintisiz ve sürekli insani yardım girişine izin vermemesinden dolayı Gazze'de yaşanan insani trajedi dikkate alınarak, Tel Aviv Büyükelçimiz Şakir Özkan Torunlar'ın istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrılması kararlaştırılmıştır" açıklamasında bulundu.

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

FİLİSTİN MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi'ni Ankara'ya çağırmasını memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin, halkımıza karşı işlenen suçları protesto etmek amacıyla Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı reddeden ve savaşın derhal durdurulmasını talep eden tutumunun bir ifadesi olarak, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi'ni geri çağırma kararını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.