ABD'li yayın organı Wall Street Journal'ın İsrail'e aktarıldığına göre, Gazze'de Hamas'ın kullandığı tünellere deniz suyu pompalamaya başladı. Gazetenin haberinde ABD Başkanı Joe Biden'ın ekibinden adı paylaşılmayan bir kişinin görüşüne de yer verildi. Yetkili, bu yöntemin Hamas'ın savaşçıları ve mühimmatlarını saklamaya inanılan tünellerin yok edilmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Başka bir yetkili de deniz suyunun Gazze’deki içme suyu kaynaklarını tehlikeye atacağına yönelik endişesini dile getirdi. Gazze'deki tüneller yıllardır İsrail ablukası altında yaşayan Filistinliler için temel malzemelere ulaşmak açısından da yaşam damarı işlevi de görüyor.

İsrail’in tünellere su pompalamak istediğini ilk olarak WSJ duyurmuştu. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ABD’li gazetede çıkan haberden sonra “Yer altı tünellerinin kullanımını önlemek için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Tünelleri suyla doldurmak iyi bir fikir” demişti.