İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail sadece ordusu ve politikacılarıyla değil medyasıyla da insanlık tarihine kara lekeler yazmaya devam ediyor. İsrailli gazeteci Shimon Riklin, canlı yayında katıldığı bir TV programında vicdanları sızlatan açıklamalarda bulundu.

İsrail ordusunun dünyanın gözünün içine baka baka Gazze'de yürüttüğü soykırım girişiminin devam etmesi istediğini açıkça ifade eden sözde gazeteci Riklin, Gazze'de evlerin yıkıldığını görmeden uyuyamadığını söylerken, utanç verici düşüncelerine Tevrat'ı kaynak gösterdi.

SAVAŞ SUÇLARINDAN YANAYIM

"Ben savaş suçlarından yanayım. Eleştirilmem umurumda değil" ifadelerini kullanan Riklin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazze'de evlerin yıkıldığını görmezsem uyuyamıyorum. Daha fazla ev, daha fazla bina. Daha fazlasının yok edildiğini görmek istiyorum. Geri dönecekleri hiçbir şeyin kalmamasını istiyorum. Tevrat'ta yeryüzüne tuz serptikleri ve şikayet etmeleri gerektiği yazıyor. Bu şekilde onlarla çözüme ulaşamayız ve savaş suçlarının benim için anlamı da budur" dedi.

Editör: Duha Sena Oskay