AK Parti, Pazar günü İstanbul'da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için temayül yoklaması gerçekleştirdi. 

CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir

BBC'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan temayül yoklamasına; İstanbul’daki ilçe belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, parti teşkilatlarında ilçelerden sorumlu yönetim kurulu üyeleri ve milletvekilleri olmak üzere 348 kişi katıldı.

Temayül yoklamasına katılan partililere form dağıtılarak, İBB Başkan Adayı olarak görmek istedikleri üç ismi yazmaları istendi. İlçe belediyeleri için ise iki farklı form hazırlandı.

Teyamül yoklamasında, eski bakanlar Murat Kurum ve Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ön planda tutulan isimler oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayını, partinin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarını da dikkate alarak yapacağı değerlendirmeler sonrası en geç 30 Aralık’ta kamuoyuna açıklayacağı aktarıldı.