Milli İrade Platformu'nun öncülüğünde 308 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla on binlerce kişi  yeni yılın ilk gününde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde buluştu.

Yürüyüşe sabah namazından sonra Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Yeni Camii ve Süleymaniye Camii'den kortejler hareket etti. Kortej, Galata Köprüsü'ne ulaşmak üzere tramvay yolu istikametinde yürüyüşe başladı.

İstanbulda tarihi yürüyüş: Binlerce vatandaş şehitler ve Filistin için bir araya geliyor

AK PARTİ'Lİ AKAR: İNSAN OLAN, VİCDANI OLAN HERKES AYAKTA

CNN TÜRK'ten Göksu Öngören Özgür'e açıklamalarda bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar şu ifadeleri kullandı:

 "Hepinizin bildiği gibi hem ülkemize karşı hem de Filistinli kardeşlerimiz gibi bir toplulukta da maalesef terör uygulanıyor, vahşet uygulanıyor. Onlara karşı ciddi şekilde bir katliam uygulanıyor. Dolayısıyla biz bir taraftan kendi ülkemizi korumak için terörle mücadelemizi yoğun bir şekilde sürdürürken diğer taraftan da dost ve kardeş ülkelerdeki kardeş coğrafyalardaki iyi insanlara karşı işlenen zulmü de görüyoruz. Onlarla beraberiz.

Filistin'e baktığımızda gerçekten herhangi bir şekilde savaş söz konusu değil. Orada bir katliam söz konusu, bir vahşet söz konusu. Savaş ordular arasında olur. Orada ise bir devlet terörnün uygulandığını görüyoruz. Oradaki kardeşlerimizin bu vahşete karşı mücadelesini gerçekten tüm kalbimizle destekliyoruz. İnsan olan, vicdanı olan herkes ayaktadır.

Şu anda dünyada yönetimler maalesef rüşvetle, şantajla susarlarken gözleri görmüyor, kulakları duymuyor, dilleri konuşmuyor, adaletten bahsetmiyorlar. Fakat öteki taraftan bütün insanlar, dünya ayakta. Bazı Filistin'dei olaylara karşı İsrail içindeki halk dahil burada insanlık dışı uygulamalara karşı gerçekten vicdanlar ayakta. Biz bunu destekliyoruz. Biz bir an önce akan kanın durmasını istiyoruz. Bir an önce ateşkesin yapılmasını istiyoruz"

65925B732D16Abe7D9D182E5

SELÇUK BAYRAKTAR, SAVUNMA SANAYİİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada, "Biz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak hem şehitlerimizin ruhlarını hayırla yad etmek hem de dünyada eşi benzeri pek rastlanmamış barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için sabahın erken saatlerinde Galata Köprüsü'nde milletimizle buluştuk. Elbette bu çabalarımız, gayretlerimiz belki bu zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama en nihayetinde bu yangını az da olsa söndürecek şekilde yani karınca misali destek olmak maksadıyla buradayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı

Biliyorsunuz Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak ve aynı zamanda Baykar olarak bizler hayatımızı özellikle Milli Savunma Sanayii için vakfetmiş bir ekibiz. Bugün yaşadığımız bu zulüm milli savunma sanayiinin, milli teknoloji geliştirme kabiliyetinin ne kadar önemli olduğunu, ulusların egemenliği ve bağımsızlığı için gözler önünde seriyor. İsteriz, bu çabamızı bu gayretimizi hem milli savunma sanayii için hem milli teknoloji için tüm toplumda paylaşmak, farkındalığı artırmak en azından daha adil bir dünya için nesiller yetiştirmek. Bunun yanında tüm bu teknoloji geliştirme serüveninin tam manasıyla buluşmasını sağlamak. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek ve Filistin'de devam eden hukuksuz işgal ve barbarca katliamı lanetlemek için buluştuk.

Özellikle ülkemizin son 20 senede tanıdığı milli savunma sanayisindeki ivme tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. İHA'ların başarısı, Karabağ'da başka ülkelerde muharebelerde galip çıkması dünyanın büyük ilgisini çekti. Birçok alanda hem savunma özellikle teknolojinin diğer alanlarında da yüksek teknoloji seferberliği başlattık. Elbette savunma sanayinin yanında yüksek teknoloji geliştirmek uluslar için çok kritik. Süper güçlerin bazıları tüm dünyanın sahip olduğu kadar silah geliştiriyorlar. Dünyada zulme maruz kaldığı dönemde zulmün tarafını seçmiş olması dünyayı çok dengesiz hale getiriyor. ABD'nin İsrail'e verdiği destekte de görüyoruz. Büyük soykırıma bu destek vesile olmuş oluyor. Ülkemizde de biz bunu terörle mücadelede yaşadık. Silahsız insansız hava araçlarını ülkemize vermediler. Ambargolar kapsamında teknolojileri vermek istemediler. Türk mühendislerinin Türk askerlerinin sırt sırta mücadelesiyle bunu avantaja çevirdik. En gelişmiş teknolojileri vermeyince en gelişmiş SİHA'ları geliştirmiş olduk. İnşallah hep beraber bu zulme dur diyecek imkana sahip olacağız. Dünyanın daha adil bir yer olması için rüzgarın daha güçlü esmesi gerekiyor. Bunun yolu milli teknolojiyi geliştirmekten geçiyor. Kızımla birlikte geldik. Yürüyüşümüze katıldık" dedi.

Editör: Duha Sena Oskay