İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile bir kez daha yerel seçimde iş birliğine kapıyı kapatması partide rahatsızlık yarattı. 

Cumhuriyet'in aktardığına göre, İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener’in, Özgür Özel’in CHP genel başkanı seçilmesinin ardından bir kez daha yerel seçimlerde olası iş birliğine kapıları kapatmasına anlam veremediklerini, bu stratejinin başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirleri ve ilçelerini yeniden iktidara teslim etmek anlamına gelebileceğini söyledi.

Akşener’in bu tutumunu sürdürmesi halinde partideki istifaların artacağını vurgulayan partililer, partide yerel seçimlerde yaşanacak oy kaybının genel seçimlerden çok daha fazla olacağını belirtti.

CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir CHP'den 10 maddelik çağrı: Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir

ANKARA İÇİN YENİ ADAYA KARŞILAR

Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısına başka bir adayın çıkarılması stratejisine de karşı çıkan İyi Partili Kurmaylar, "Yavaş’ın Ankara seçmeni üzerindeki gücü belli. Hem CHP seçmeninden hem de İYİ Parti seçmeninden oy alabilen bir isim Yavaş. CHP ile Ankara özelinde pekâlâ iş birliği yapılabilir. Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığı CHP’ye bırakılabilir, karşılığında ise milliyetçi-muhafazakar seçmen yapısına sahip Keçiören, Etimesgut, Polatlı gibi ilçelerin yönetimine de İYİ Parti talip olabilir. Böylece sadece büyükşehir belediye başkanlığı değil, AKP ve MHP’nin yönetiminde olan ilçe belediyeleri de muhalefetin eline geçebilir. Ancak kapıları kapattığınız zaman ilçe belediye başkanlıkları da tehlikeye girer"  ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise, "İYİ Parti hiçbir siyasi partinin seçim zaferinin aparatı olarak kurulmadı. İYİ Parti iktidar olmak üzere kuruldu" dedi.