Yenilik Partisi Sözcüsü Çiftçi: Acil seçim için Sayın Özgür Özel'e bir çağrım var! Yenilik Partisi Sözcüsü Çiftçi: Acil seçim için Sayın Özgür Özel'e bir çağrım var!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak yeni yola "Şeyh Said Bulvarı" adını vereceğini duyurmasının ardından yaptığı paylaşımlar nedeniyle dispine sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu istifa etmişti.

Yaşanan olayların ardından Diyarbakır İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen il başkanı ve Salim Ensarioğlu’nun oğlu Vecdin Ensarioğlu, 12 bin 750 üyenin İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Salim Ensarioğlu’nun olmadığı bir yerde varlıklarının söz konusu olamayacağını belirten Vecdin Ensarioğlu, “Bu vesileyle Diyarbakır il ve ilçe teşkilatlarımız ile birlikte ayrıca 12 bin 750 üyeyle İYİ Parti’den istifa ettiğimizi kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz” dedi.

Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesinin toplumun büyük kesimi tarafından doğal karşılandığını aktaran Ensarioğlu, şöyle devam etti:

“Sayın Bakanımızın (Salim Ensarioğlu) sosyal medyada Şeyh Said ile ilgili medyada yapılan galiz hakaretleri reddeden açıklamasında cumhuriyet değerlerini rencide eden veya vatan hainliğini çağrıştıracak herhangi bir ifade bulunmamaktadır. 21. yüzyılda yeni bir hikaye yazmak ve milletimize üçüncü bir yol göstermek üzere ‘hür ve müstakil’ olarak yolunda devam etmek isteyen, gönül verdiğimiz İYİ Parti, hür ve müstakil görüşlere tahammül edememiştir. Sayın Bakanımızın talebine dönük başlayan linç kampanyasının karşısında olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini isteriz. Bununla birlikte naaşlara bile saygısı ve tahammülü olmayanlarla hatırlatmak isteriz: 21. yüzyıldayız.”