İYİ Parti'de seçimlerin ardından başlayan istifalar devam ederken, şimdi de parti içerisinde ses kaydı krizi başladı.

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Dikbayır, Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Esma Bekar, Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak ve İYİ Parti Sakarya Eski İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan'ın kendisini danışmanı aracılığıyla takip ettirmek istediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek

Bu üç isim hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanma, şantaja teşebbüs" iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Dikbayır sosyal medya hesabından, "Tuzak kurmak, iftira atmak, ahlaksız teklifte bulunmak İYİ insanların işi olamaz. Yapanlar için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdum. Adaletin peşinde, hak aramaktan geri durmayacağım" dedi.

Dikbayır, Başsavcılığa verdiği dilekçede, bir süredir başdanışmanı olan Enes Gök’ün, özel kalem müdürü Esma Bekar’ın talimatıyla Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak ve İYİ Parti Sakarya Eski İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan tarafından görüşmeye çağrıldığını ve bu görüşmenin Gök tarafından kayıt altına aldığını söyledi.

Görüşmede, Gök’ten Dikbayır hakkında özel hayat ve iş ilişkilerine ilişkin mahrem bilgi ve belgeler temin etmesi, sesli ve görüntülü kayıtlar tutması istendiği, ayrıca Dikbayır’ın takibi için dinleme ve takip cihazları da verileceğinin söylendiği ileri sürüldü.

"DİKBAYIR'I İTİBARSIZLAŞTIRMAMIZ LAZIM"

Gazeteci Fatih Altaylı'nın partiden ihraç süreci ve skandal ses kaydı iddiası ile ilgili sorularını yanıtlayan Dikbayır, "Şimdi ben 27'nci dönemde danışmanlarımından biri emekli olmuştu. Şimdi adı geçen danışmanım gençlik kollarındandı. Eski ve yeni il başkanıyla yakındı. Bu çocuğu aldım yanıma. Sonra bu süreçler başlayınca bu danışmanıma uyarı yapıyor biri. Selçuk Kılıçaslan bunu evine çağırıyor. Orada kayıt alıyor. Bu çocuk geldi bana, başına geleni anlattı. Kayıt etmiş. Bende suç duyurusun yaptım bugün. Kayıtlarda Esma Beker adına bu çocuğa söz veriyorlar. Özetle Ümit Dikbayır'ı itibarsızlaştırmamız lazım diyorlar. Yavuz Ağıralioğlu'na yaptıkları gibi. Dinleyince şok oldum" ifadelerini kullandı.