İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, Jeffrey Epstein davasının kamuoyuna yansıyan "çocuk istismarı" belgeleri ile ilgili sosyal medya hesabından videolu açıklama yaptı.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, 2006 yılında dünyaca tanınan ünlü isimlerin büyük yatları ile Türkiye'ye gelerek, burada çocuk kaçırma ve istismarına yönelik ağır suçlar işlendiğini belirten Çömez, konu hakkında yaptığı çalışmayı da dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya verdiğini söyledi.

Aksu'nun bu konuda çalışmalara başladığını ifade eden Çömez, sözkonusu yapılarla bağlantılı bir şebekenin çökertildiğini dile getirerek olayları şu şekilde anlattı:

Harris: Bu savaş bitmek zorunda Harris: Bu savaş bitmek zorunda

"Jeffrey Epstein. Siyonist lobi dünyanın en zengin jet sosyetesi ve politikacılarıyla beraber kurulmuş korkunç bir suç örgütünün başı. 2006'lı yıllarda bununla ilgili dava görülmeye başlandı. Bu esnada kendisi intihar etti. Bu davanın bilgileri ve belgeleri geçtiğimiz günlerde dünya kamuoyuna ifşa edildi. Dünyanın değişik ülkelerinden çocukları kaçırarak bir suç adasına transfer eden ve burada bu çocukları istismar eden korkunç bir şebekenin başındaki bu adamla ilgili gerçekler gün yüzüne çıktı.

Burada Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir konu var. Çocukların bir kısmının Türkiye'den kaçırıldığı iddia ediliyor ve bunların bazılarının da 1999 depreminden sonra Türkiye'den götürüldükleri iddia ediliyor. Bu korkunç bir iddia. Gelin sizi o yıllara götüreyim 2006'lı yıllara. 

İnanılmaz bir istihbarat aldım. Milletvekiliydim. Dünyaca ünlü jet sosyete büyük yatlarıyla Türkiye'ye geliyor ve buradan çocukların kaçılmasına, çocuk pornografisine ve çocuk istismarına dönük çok ağır suçlar işleniyordu. Bununla ilgili bir çalışma yaptım ve bu çalışmayı bir dosya halinde zamanın İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya ulaştırdım. Ciddiye aldı, üzerinde çalıştı ve önemli bir şebeke suç örgütü, bu yapılara hizmet eden organize suç örgütü bu sayede çökertildi.

Çocuk istismarı çok ağır bir suç, insanlık suçu ve maalesef dünyayı tehdit eden çok büyük bir risk. Türkiye'de bunlardan uzaktan uzak değil, şüphesiz hepimizin bu konuda son derece duyarlı olması lazım. Son derece hassas olması lazım. Son derece dikkatli olması lazım. 2002 yılından bugüne kadar Türkiye'de kaybolan çocuklar bulunamayan çocuklar.

Türk çocukları, bu ülkeye iltica ederek gelmiş yabancıların çocukları. İllere göre dağılımları tüm bunlara daha istatistiki bilgileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sordum. Gelen cevabı sizlerle paylaşacağım. Ancak tam 16-17 sene önce yaşanmış bu vahim olayı benim bizatihi takip ettiğim, o yıllarda milletvekili olarak takip ettiğim ve Meclis gündemine taşınmış bu olayı sizlerle bugün paylaşmanın çok önemli olduğunu düşündüm." 

Çömez ayrıca, dönemin İçişleri Bakanı Aksu ile Meclis'te yaptığı konuşmanın tutanaklarını da paylaştı.