Politika

İYİ Parti'den ihracı istenmişti: Çarpıcı itiraflarda bulundu

İYİ Parti'den ihracı istenen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti yetkilileri hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla partiden ihracı istenmişti.

Yaptığı ilk açıklamalarda istifasının söz konusu olmadığını dile getiren Ümit Dikbayır,  bir buçuk aydır üzerinde oynanan oyunları itiraf edeceğini açıklamıştı.

Dikbayır yaptığı ilk açıklamada, "İstifam söz konusu değil. Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var. Şimdi çıkıp edepli edepsiz açıklama yapıyorlar. Kürşad Bey çıkıp 'siyasi kalpazanlar' dedi. Ben bunların hepsine tek tek yanıt vereceğim. Bilgehan Yılmaz'a yanıt vereceğim 'çürük elmalar' dedi. Genel başkana yanıt vereceğim" demişti.

"PARTİ YETKİLİLERİNİN UTANACAĞI ÇOK ŞEY VAR"

Ümit Dikbayır, Sözcü'ye verdiği röportajda, istifa etmeyi düşündüğünü ancak vazgeçtiğini belirterek, "Ama iş madem bu hale getirildi, ben de sonuna kadar mücadele edeceğim. Bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var. Ben onu anlattığım zaman rezil, kepaze olacaklar" dedi.

Partide tacizde bulunulan kadının işten çıkartılıp üstünün kapatıldığını söyleyen Dikbayır, kendisine iftira atılması için bu olayların gün yüzüne çıkarıldığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"O zaman bu kızın kiminle ilişkisi bulunduğu, bu olayı kimin örtbas ettiği biliniyor. Genel Başkana doğru bilgi verilmiyor, yine bir dedikodu üzerinden gidiyor. Yarın bir gün anlattığım zaman ne yapacak? Bunları açıkça anlatmak zorundayım. Çünkü bana açıkça iftira ettiler. Benim de çoluk çocuğum var. Öyle şey olur mu?"