İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 12 Filistinli hayatını kaybetti

Toplantıda iki ülke arasındaki gelişmelerin ele alındığını aktaran Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fahmi, ‘’Karşılıklı çıkar çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin gidişatını geliştirmek ve önümüzdeki dönemde yeni bir aşamaya taşımak için çalışmaların sürdürülmesi önemli. Karşılıklı adımların somut temeller üzerine inşa edilmesi gerekli. Çeşitli iş birliği mekanizmalarının oluşturulması amacıyla iletişim devam etmektedir.’’ Dedi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Fahmi, Gazze Şeridi’nde artan askeri gerilime ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade ederek, ‘’Mevcut durumun istikrar ve güvenliğe tehdit oluşturduğu konusunda hemfikiriz. Şiddetin derhal durdurulması ve sükunetin sağlanması için uluslararası çabaların yoğunlaştırılması gerekiyor. Sivilleri korumak, ölümleri önlemek, insanların yerleşim yerlerinden edilmesi ve bölgesel yıkıma maruz kalmasını önlemek için acil önlemler alınmalı.’’ Şeklinde konuştu.

Sözcü Fahmi, Türkiye ve Mısır’ın Gazze Şeridi’nde kötüleşen insani koşullar nedeniyle ciddi endişe duyduğunun altını çizerek, ‘’Gazze Şeridi’nde halk, kuşatma, aç bırakma, yerleşim yerinden etme gibi zorlayıcı kolektif cezalandırma politikalarına tabi tutulmamalı. Bu yöndeki önlem çabaları son derece önemli.’’ İfadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fahmi’nin açıklamasının devamı şu şekilde:

‘’Her iki taraf aynı zamanda Filistin meselesine adil ve kapsamlı bir çözüm üzerinde çalışarak, mevcut krizde kalıcı bir çözüme doğru ilerlemenin önemini vurguladı. Filistin halkının meşru haklarını koruyacak, tüm bölge halklarının güvenliğini sağlayacak şekilde iki devletli çözüme dayanan adil ve kapsamlı bir barış sağlanmalı.’’

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ikili görüşme kapsamında Mısır’ın ilgili tüm ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan Filistin halkına insani yardımların ulaşmasını koordine etme konusundaki rolünü takdir etti.