Spor

Kameranın karşısına geçti: Dünya liderlerine seslendi!

Liverpool'da forma giyen Mısırlı yıldız futbolcu Mohamed Salah, dünya liderlerine "katliamlara son vermeleri" ve "Gazze'ye acil insani yardım sağlamaları" için çağrıda bulundu.

Liverpool'da forma giyen Mısırlı yıldız futbolcu Mohamed Salah, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki olarak Instagram hesabından bir video yayınladı.

Mohamed Salah, dünya liderlerine "katliamlara son vermeleri" ve "Gazze'ye acil insani yardım sağlamaları" için çağrıda bulundu.

Salah, "Böyle zamanlarda konuşmak her zaman kolay değildir. Çok fazla şiddet ve çok fazla yürek parçalayıcı vahşet yaşandı. Son haftalardaki tırmanışa tanık olmak dayanılmaz. Tüm yaşamlar kutsaldır ve korunmalıdır. Katliamların durması gerekiyor. Aileler parçalanıyor" dedi.

"Şu anda yapılması gereken şey, Gazze'ye insani yardıma derhal izin verilmesi gerektiğidir" diyen Salah, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Oradaki insanlar korkunç koşullar altında. Dün gece hastanede yaşananlar dehşet vericiydi. Gazze halkının acilen gıda, su ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Dünya liderlerini, masum insanların daha fazla katledilmesini önlemek üzere bir araya gelmeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmelidir."