ABD'nin Pittsburgh kentinde yaşayan Clayton Law ve Carrie Law çiftinin köpeği Cecil, çiftin evlerine yaptırdığı tadilatın parasını ödemek için çektiği 4 bin doları midesine indirdi.

Clayton Law, eşiyle birlikte yaşadığı eve çit yaptırmıştı. İşçilerin ödemesini yapmak için ortak tasarruf hesaplarından 4 bin dolar çeken Law,  parayı mutfak tezgahının üzerine koydu. Sadece otuz dakika sonra yer saçılmış ve çiğnenmiş banknot parçalarını görünce şaşkına döndü. Panik içinde eşi Carrie'ye seslendi.

"CECİL 4 BİN DLARI YEMİŞ"

Eşinin köpekleri Cecil'in 4 bin doları yediğini söylediğini anlatan Carrie, “Onu yanlış duyduğumu düşünerek içeri koştum ama karışıklığı görünce hiç şüphem kalmadı. Kalp krizi geçireceğimi sandım. Cecil gerçekten parayı yemişti” dedi.

Carrie onun hakkında, “Cecil şapşik bir çocuk ama çok da titiz. Masanın üzerine bir biftek bıraksanız ona dokunmaz bile çünkü yemekle ilgili bir motivasyonu yok. Görünüşe göre motivasyon kaynağı para!” ifadelerini kullandı.

Clayton ise “Daha önce hiç kötü bir şey yapmamıştı bu yüzden kızmaktan çok şoke olduk. İnanamadık. Birbirimize baktık ve 'Ne yapacağız?' dedik” şeklinde konuştu.

Olayların çift,  bir tomar parayı yediği için köpeklerine bir şey olup olmayacağı konusunda veterineri aradı. Veteriner Cecil'in 45 kiloluk cüssesini de göz önüne alarak yeme içme ve tuvalete gitmeden bir sorun yaşamadığı sürece köpeğin durumunun iyi olacağını söyledi.

DIŞKISINDAN PARA AYIKLADILAR

Ellerinden geldiğince kalan paraları kurtarmaya çalışan çift, yırtık banknotların parçalarını topladılar ve 1500 doları toplamayı başardılar. Daha sonra bankayı arayarak durumu banka müdürüne anlattılar.

Carrie o görüşmeyi aktarırken “Kendimi, 'Köpeğim ödevimi yedi' diyen bir çocuk gibi hissettim. Ancak benzer durumların defalarca yaşandığını gördüklerini söylediklerinde şaşırdım. Belki de kim bilir köpekler paranın üzerindeki özel kokulardan hoşlanıyordur” ifadelerini kullandı.

ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi ABD'deki anketler bir kez daha 'Harris' dedi

Banka müdürü paranın ön ve arka yüzündeki seri numaraları tam olarak görünecek şekilde bantlanmış tüm banknotları geri alabileceklerini söyledi. 

Çift 1500 doları kurtardı kurtarmasına ancak Cecil midesinde 2 bin 500 dolarla öylece kanepede uzanmaya devam ediyordu. Clayton sonraki iki gün boyunca tuvaletini yaparken Cecil'e arka bahçe gezilerinde eşlik etti. Carrie'yle köpeğin dışkılarını incelediler ve buldukları yırtık banknot parçalarını bulaşık deterjanıyla yıkadılar. Carrie ve Clayton banknotlardan birini çerçeveletip saklamaya karar verdi.