Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek Başkanlık yarışından çekilen Kennedy, Trump'a destek verecek

Gürcistan'da ülkenin en büyük kiliselerinden birine eski Sovyetler Birliği lideri Joseph Stalin'in de yer aldığı bir portre çizildi.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre, Rus Ortodoks Azizi Matrona'nın Stalin'i kutsadığı çizim, ülkede tepkilere neden oldu. Bazı sivil toplum kuruluşları Gürcistan Ortodoks Kilisesi'ne ikonayı silme çağrısı yaptı.

Tepkileri "kilise karşıtı kampanya" diye niteleyen Andria Jagmaidze ise, söz konusu görselin Stalin'in ikonası olmadığını, sadece içinde Stalin'in de yer aldığı bir ikona olduğunu savundu.

Jagmaidze, "Kötü adamlar da, Diocletian gibi, ikonalarda yer alabilir. Ama bu farklı bir durum. Stalin burada kötü bir bağlamda resmedilmiyor" dedi.

ÇİZİME BOYA FIRLATAN KADININ EVİNE BASKIN

Stalin ikonasına boya fırlattığı iddia edilen Nata Paradze ise radikal sağcıların tepkilerinin hedefi oldu.

İkonanın boyayla kaplandığı 3 saniyelik videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşmasının ardından, radikal sağcı Alt Info grubunun üyeleri Paradze'nin evini basmaya çalıştı.

Stalin'in kilise tarafından "etki silahı" olarak kullanıldığını öne süren Paradze, "Bunun bir Rus imzası olduğuna eminim. Stalin benim bütün ailemi öldürdü. O sadece terör ve korku aşıladı. Stalin bir kahraman değil" ifadelerini kullandı.