Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu Yunanistan'da 100 tonun üzerinde ölü balık karaya vurdu

Günlük kiralık dairelerde yıllık kayıt dışı kazancın ortaya konulması üzerine getirilen yeni düzenleme 2 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi.

Evini günlük olarak kiraya vereceklere ruhsat alma zorunluluğu getiren yeni düzenlemeye uymak istemeyenler ise "arka kapı" yöntemi geliştirdi. Kimi firmalar internet üzerinden verdikleri ilanlarda "günlük kiralık" yerine "saatlik kiralama" yapmaya başladı. Bu yöntemle kiralama yapanların daha fazla kazanç sağladığı, ancak daha az vergi ödediği belirlendi. Ayrıca platformlarda fiyatlar düşük olurken, kiralama sürecinde daha yüksek tutarların konuşulduğu aktarıldı.

Söz konusu uygulamalara dair açıklamada bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, günlük kiralanacak konutlar için ev sahiplerinin alacağı izin belgesinin 1 Ocak 2024 tarihine kadar hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Çoğu firmanın başvuruda bulunduğunu fakat internet ortamında belgesinin olduğunu ibraz edenlerin sayısının arttığını belirten Akdoğan, “Ancak bu belgeyi paylaşmıyorlar. Gerçekten bu belgeyi alan zaten paylaşır” dedi.