Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yumruk attığı için tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ifadesi ortaya çıktı.

"ATTIĞIM TOKAT KIRIĞA SEBEP VERMEZ"

Habertürk'ün ulaştığı bilgilere göre Koca ifadesinde, "Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlardan dolayı bu olay gelişmiştir. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez" dedi.

KENDİNİ YERE ATTI

Attığı tokattan sonra hakemin yaklaşık 5-10 saniye ayakta durduğunu daha sonra kendisini yere attığını iddia eden Koca, "Kalp rahatsızlığımın bulunması sebebiyle beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadar" diyerek kendini savundu.

"TEKMENİN DEĞİP DEĞMEDİĞİNİ BİLMİYORUZ"

Tutuklanan diğer iki isim ise, "Biz arbede sırasında tekme salladık, değip değmediğini bilmiyoruz" dedi. Tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Kocanın ifadesi ortaya çıktı: Tokat attım, kırığa sebep olmaz, kendini yere attı.

Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı Sultanbeyli'de iş yerine kurşun yağdırdı

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırı olayına ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şiddeti kınıyorum. Gereği yapıldı. Mahkeme kararlarını biliyorsunuz. Az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Bütün hakem camiasını geçmiş olsun dileklerimiz ilettim. Temennin bir daha şiddet olmaması. Bir karar hoşumuza gitmediğinde başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor. Artık konu mahkemede. Mahkeme sürecinde nereye evrileceğini göreceğiz"

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Hakem Halil Umut Meler'i arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. 

Editör: Duha Sena Oskay