Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, X sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Petro, "İtiraf etmeliyim ki, Filistin topraklarının yasa dışı işgalini eleştirmenin, antisemitizme bağdaştırıldığını bilmek benim kafamı karıştırıyor. Bu entelektüel alçaklıktan mı yoksa saf ve basit cehaletten mi kaynaklanıyor anlamıyorum. Bir devleti eleştirmek, etnik bir kökene ya da dine baskı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Yahudilik inancına, halkına ve özgür devlet olma haklarına saygı duyduklarını belirten Petro, "Gazze'deki hastanenin bombalanması sonucu yüzlerce kadın, çocuk ve sağlık personelinin ölümüyle İsrail'in Filistin halkına karşı barbarlığı, Hamas'ın İsrailli sivil halka karşı barbarlığını kat kat aştı" değerlendirmesinde bulundu.

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba alarmı

Petro, barbarlıktan kurtulmanın tek yolunun Birleşmiş Milletlerin (BM) 1967'de belirlediği gibi İsrail devleti ve Filistin devletinin kendi topraklarında özgürce yaşamasından geçtiğini vurguladı.

Kaynak: AA