Dünya

Köpeğini üstsüz gezdirmek istedi: Polise yakalandı!

37 yaşındaki Caroline Werner bu yıl Mayıs ayında köpeklerini sahil kenarındaki işlek bir caddede şortunun beline bağladığı bir tişörtle üstsüz olarak gezdirdiği için tutuklandı.

37 yaşındaki Caroline Werner, Mayıs ayında Brezilya'nın Balneario Camboriu kentinde, üzerinde sadece şortunun etrafına bağladığı bir tişört varken köpeklerini dışarı çıkarırken yakalandı.

Polisler onu tutukladı ve karakola götürülmeden önce kelepçelendiğini gösteren fotoğraflar viral oldu. Polisler onu 'uygunsuzluk' nedeniyle azarladı ve sonra serbest bıraktı.

Şimdi Werner Brezilya'nın çok katı olduğundan şikayet ediyor çünkü diğer ülkelerde kadınlar yasal olarak üstsüz dolaşabiliyor.

Werner yaşadıkları ile ilgili "Ne yazık ki benim ülkemde, Anayasa cinsiyet eşitliğini güvence altına alsa da, uygulamada bu gerçekleşmiyor, aynı özgürlüğe sahip olamıyorum ve bu sistem ve yasaların baskıcı yorumu tarafından bunu yapmaya zorlanmış hissediyorum.Her iki cinsiyet için de doğal olması gereken şey, keyfi ve baskıcı bir şekilde birinden esirgeniyor" dedi.

Kendi bikini şirketini işleten Werner, tutuklandığı günü hatırlayarak bunun fevri bir karar olduğunu söyledi. Açıklamasına şöyle devam etti:

"Üstsüz olmaya karar verdiğimde sahilde köpeklerimi gezdiriyordum. Köpekleri bırakmak için karşıdan karşıya geçerken, Belediye Muhafızları tamamen keyfi ve orantısız bir şekilde bana yaklaştı. Gelip ellerimi arkama koydular ve beni kelepçelediler."

Model daha sonra hapse nasıl atıldığını ve bir avukatla konuşma hakkının nasıl reddedildiğini anlattı:

"Polis karakoluna vardığımda beni karanlık bir hücreye götürdüler, burada herhangi bir aile üyesi, arkadaş veya avukatla iletişim kurma hakkım olmadan hücre korkuluklarına kelepçelendim." 

"Bu durumda bir saatten fazla zaman geçirdim, kimseyle konuşamadım ve birkaç kez talep etmeme rağmen avukatımla konuşma hakkım reddedildi."

Dava halen devam etmekte olup, Werner'in duruşmaya katılmadığı bildirildi. Ancak avukatı Henrique Quintanilha bu konuda kendisine hiçbir bildirimde bulunulmadığını söyledi.