Dünya

Korkunç araba kazasında başı kopmuştu: Mucizevi şekilde iyileşti!

Jordan Taylor Perez, bir damperli kamyonun annesinin arabasına çarpmasının ardından hastaneye kaldırıldı, ancak olayların büyük bir dönüşüyle çocuk korkunç kazadan sağ kurtulmayı başardı.

Korkunç bir kaza geçirdikten sonra "kafası kopan" bir çocuk, bir şekilde hayatta kalarak doktorları şoke etti.

Jordan Taylor Perez, annesi Stacy ile birlikte Eylül 2008'de bir damperli kamyonun arabalarına çarpması sonucu korkunç bir trafik kazasının kurbanı oldu. Kamyon arabaya çarparak arabada büyük hasara yol açmış ve anne ile oğlunu korkunç yaralarla baş başa bırakmıştı.

Jordan'ın kafatası korkunç bir çıkıkla omuriliğinden ayrıldığı için vücudunun geri kalan kısmının iç kısmı kopmuştu. Anne Stacy, arkasını döndüğünde oğlunun bilincini kaybetmiş bir halde başının sağa sola savrulduğunu görünce çığlık atmaya başladı.

Stacy Teksas'ın Hillsboro kentinde, Dallas ile küçük Waco kenti arasında yer alan bir kavşakta araba kullanıyordu. O kavşaktan geçerken damperli kamyon hızla yolun karşısına geçmiş ve kırmızı ışıkta geçtikten sonra ikisine birden çarpmıştı.

Stacy kazanın etkisiyle bilincini kaybetmiş ve olaydan sonra uyandığında, penceresinden kırılan camın kolunun derisini parçaladığını görmüştür. Ancak oğlunu tepkisiz ve başı rahatsız edici bir pozisyonda gördüğünde dehşet içinde çığlık atarak yardım için yalvarmıştı.

Olayın ardından ABC News'e konuşan Stacy, ikilinin acilen hastaneye kaldırıldığını ve doktorların Stacy'ye oğlunun "ortopedik baş kesme" olarak da bilinen atlanto-oksipital dislokasyon geçirdiğini söylediklerini hatırlattı.

İYİLEŞMESİ AYLAR SÜRDÜ

Kazanın meydana geldiği 2008 yılı rakamlarına göre, bu tür yaralanmalarda hayatta kalma oranları inanılmaz derecede düşüktür, çünkü insanların yalnızca %1-2'si diğer tarafa geçebilmektedir. Jordan'ın iyileşmesi aylar sürdü, ancak Stacy bunu bir "Noel mucizesi" olarak nitelendirerek tatil için hastaneden zamanında ayrılabildi.

DOKTORLAR ŞOK OLDU!

Doktorlar Jordan'ın tamamen iyileşebileceği konusunda şok oldular.

Dr. Richard Roberts, Jordan Taylor'ın kafatasının rekonstrüksiyonu, kafatasına metal yollar yerleştirmek zorunda kaldı.

Çarpışma sırasında Jordan'ın emniyet kemeri takılıydı ve çarpışmanın şiddeti o kadar fazlaydı ki Jordan, kafatasının vücudunun geri kalanından ayrılmasına neden olan yoğun bir kırbaçlanma yaşadı. Forth Worth'taki Cook Çocuk Tıp Merkezi'ndeki doktorlar Jordan'ın iyileşmesi karşısında hayrete düştüler.

 Dr. Richard Roberts, "Bu durumdaki ilk [hastanın] hayatta kaldığını gördüm. Bu tür bir hastanın bize ulaşması çok sık rastlanan bir durum değil" ifadelerini kullandı.