Bilim ve Teknoloji

Korkutan keşif: Kilitli 'zombi' iskeleti bulundu

Polonya'da yüzüstü yatırılarak kilit altına alınmış iskelet kalıntılarına rastlandı.

Polonya'da bilim insanları tarafından 17'nci yüzyıldan kaldığı düşünülen kilitli bir insan kalıntısı bulundu.

Sözcü'nün aktardığına göre, Polonya’nın Torun şehrinde araştırma yapan bilim insanları, yüzüstü yatırılmış ve kilit altına alınmış bir çocuk iskeleti bulduklarını açıkladı.

Bulunan çocuğun "zombi" olabileceğibi iddia eden bilim insanları, çocuğun yaşayanları korumak için kilit altına alındığını ileri sürdü.

Araştırmayı yürüten Profesör Dariusz Polisnki konuya ilişkin açıklamasında, "Orta çağda bu tür önlemler yaşayanları korumak için yapılıyordu. Yüzüstü yatırılmasının sebebi doğaüstü güçleri olduğuna inanılan kişilerin yaşayanlara zarar vermemesiydi" ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede son bir yıl içerisinde 30’dan fazla insan kalıntısı bulunduğunu belirten Polinski, "Bir kadına ait olduğunu düşündüğümüz kalıntılardan birinde, boyundaki kemik parçalarının etrafında bir orak vardı. Onu orakla öldürmeye çalışmış olabileceklerini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Polinski ayrıca, "Bu mezar yerine kimsesizlerin ve sevilmeyenlerin gömüldüğünü düşünüyoruz. Etraflarındaki insanların bu insanlardan korktuğunu tahmin ediyoruz" ifadesini kullandı.