Kulisler AK Parti'nin İstanbul ve Ankara adayları için iki isim ortaya attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün, İstanbul adayını 7 Ocak Pazar günü, Ankara adayını ise 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını duyurmuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası kulislerden iki isim yükseldi. Kulislere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum aday gösterilecek. Ankara adayı olarak ise, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok aday gösterilecek. 

"SONUÇLARI AÇIKLIYORUM"

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Kulislere daldım çıktım. Sağı solu yokladım. Kulağı deliklerle görüştüm. Ağzı sıkıları konuşturmaya çalıştım. Bu işlerden iyi çakanları yokladım. Elde ettiğim sonucu açıklıyorum" dedi.

Hakan, "AK Parti İstanbul adayı: Murat Kurum. AK Parti Ankara adayı: Turgut Altınok. Kesin mi? Tabii ki değil. Son ana kadar kesin değil. Ama ihtimalleri yüzde olarak şöyle yazabilirim; Murat Kurum’un aday olma ihtimali yüzde 75. Turgut Altınok’un aday olma ihtimali yüzde 75. Eksi yüzde 25’i ihtiyat payı olarak görün lütfen" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yalanladı Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Milletvekili Yavuzyılmaz'ın özelleştirme iddialarını yalanladı

BBC Türkçe'nin AK Parti kulislerinden aktardığına göre de, Erdoğan’ın Pazar günü İBB adayı olarak açıklayacağı isim eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum. AK Parti kaynakları, İstanbul’da seçim kampanyasını kentsel dönüşüm ve depremin zararlarına karşı alınacak önlemler üzerine oturtacağı belirtilen Erdoğan’ın, TOKİ deneyimi olan ve uzun süre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Kurum’u tercih ettiği yorumu yapılıyor. Ankara’da, MHP ile ittifak yapılan yerlerin de açıklanması bekleniyor. AK Parti kulislerinde Ankara adayı olarak ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ismi öne çıkıyor.