Moskova'da polisler, Vladimir Putin'i utandıracak bir hareketle üst sınıf bir gece kulübüne baskın düzenledi.

Ülkenin başkentindeki Mutabor kulübüne yapılan baskında Mad Vlad'ın bazı dostları skandala karışırken, baskın mekanda "Neredeyse Çıplak" bir parti düzenlendiği haberlerinin ardından gerçekleşti.

Diktatör Putin'in vaftiz kızı olduğu söylenen bir kadın da çılgın geceye katılanlardan biriydi.

Polis, Rusya'nın LGBTQ+ karşıtı sert yasalarının bir parçası olarak baskın düzenledi ve Putin kendisini geleneksel değerlerin savunucusu olarak göstermeye çalışırken belirli gruplara karşı nefretini kusmaya devam etti.

Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor Sosyal medya platformu X, Brezilya ofisini kapatıyor

1 P R O D P A Y Almost Naked Party Russia 12 East2West News
Ancak polislerin eylemleri, aralarında Putin'in bazı dostları ve destekçilerinin de bulunduğu yüksek profilli konuklar ve ünlülerin baskına yakalanmasıyla geri tepmiş gibi görünüyor.

TV sunucusu ve blog yazarı Nastya Ivleeva tarafından organize edildiği anlaşılan partiye katılanlar arasında pop yıldızı Philipp Kirkorov, şarkıcı Lolita Milyavskaya ve eski başkan adayı Kseniya Sobchak da vardı.

Babası Anatoly Sobchak'ın Putin'in akıl hocası olması ve Putin'in kendisinin de vaftiz babası olduğuna dair güçlü spekülasyonlar olması nedeniyle Sobchak'ın katılımı özellikle tartışmalara neden oldu.

Rusya'daki haberlere göre, Mutabor'daki etkinlikte dans pistinde öpüşen erkekler ve kulüpteki iki gecenin ilkinde yansıtılan çıplak görüntüler yer aldı.

Ancak bazı Rus vatandaşlarının yetkililere şikayette bulunmasının ardından, 22 Aralık Cuma günü yapılması planlanan ve "Ivleeva'nın Gökkuşağı" olarak adlandırılan ikinci gecenin gerçekleşmesi polis tarafından engellendi.

Konukların dışarı atıldığı ve dışarıda kalanların ayrılmasının engellendiği bildirildi.

Haber kanalı SHOT, "polislerin 'çıplak' partinin ardından Mutabor gece kulübüne girdiğini" bildirdi. Haberde, polislerin "LGBTQ+ propagandası" gösterme yasasını ihlal edip etmediğini görmek için mekanın görüntülerini kontrol ettiği de belirtildi.

Putin Lgbt

Başka bir yerde, etkinliğin ikinci bölümünün sonunda gerçekleştiği, ancak daha az liberal bir kıyafet kuralıyla gerçekleştiği ve Ivleeva'nın sadece gecenin sonunda ortaya çıktığı bildirildi.

Kulüp gecelerini eleştirenler arasında şu anda muhafazakar bir medya kişiliği olan milletvekili ve eski casus Maria Butina da bulunuyor. 

Editör: Duha Sena Oskay