Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde yüzlerce hemşirelik öğrencisi, yaz okulu derslerinin aniden iptal edilmesi nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Öğrenciler, yaz okulu başvurularını yaparak gerekli ödemeleri tamamladıktan sonra, kesin kayıtlarının onaylandığına dair bilgiyi okul sitesinden aldılar. Bu süreçte hastanedeki uygulama için hazırlamaları gereken evraklar dahi resmi sitede yayınlandı.

CHP Lideri Özgür Özel: Suavi'yi dinlemeye gidiyoruz CHP Lideri Özgür Özel: Suavi'yi dinlemeye gidiyoruz

Ancak, 11 Temmuz’da açılacağı belirtilen derslerin yayınlanacağı gün, öğrenciler derslerin açılmadığına dair bir geri bildirim almadı. Öğrenci İşleri ile yapılan görüşmelerde, 16 Temmuz’da başlaması planlanan derslerin hiçbirinin açılmayacağını öğrendiler. Öğrenciler, bu durumun neden önceden bildirilmediğine dair tatmin edici bir açıklama beklerken, okul yönetimi tarafından “ulusal staj programı kapsamında fazla stajyer öğrenci yerleştirilmesi ve hasta güvenliği, hastane enfeksiyonlarının önlenmesi gibi gerekçelerle öğrenci sayısında kısıtlamaya gidildiği” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Uygulama gerektirmeyen dersler için ise yeterli kontenjan sağlanamadığı belirtildi. Ancak, geçtiğimiz yıl 30 öğrenci ile açılan dersin bu yıl 32 öğrenci için ödeme yapılmasına rağmen açılmaması, öğrenciler arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Öğrenciler, MAKÜ’nün hastane ile gerekli düzenlemeleri yapmadan neden yaz okulu başvuru sürecini açtığını ve bu durumun mağduriyet yaratacağını öngöremediğini sorguluyor.

Şu an yaklaşık 2000 öğrenci, yaz okulu derslerinin açılmaması nedeniyle bir dönem veya bir yıl kaybetme riskiyle karşı karşıya. KPSS için Burdur’u tercih eden, ev kiralayan birçok öğrenci de bu durumdan olumsuz etkilendi. Öğrenciler, ücret iadesi talep etmek yerine, gerekli düzenlemelerin hızla yapılarak yaz okulunun açılmasını istiyor.

Öğrenciler, bu duruma bir an önce çözüm bulunması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için üniversite yönetiminden adım bekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ