Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi Kuzey Kore lideri Kim, ordunun yeni topçu silahlarla donatılması talimatı verdi

Avustralya'da 62 yaşındaki bir kadın, ölen kocanın cesedinden "sperm" alınması için Avustralya Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu.

The Guardian'ın aktardığına göre, 62 yaşındaki kadının 61 yaşındaki eşi geçen yılın son günlerinde öldü. Cenaze Nedlands kentindeki Sir Charles Gairdner hastanesine götürüldü. Kadın burada, hâlâ kullanılabilir durumdayken eşinden sperm alınmasını istedi. Ancak hastane, bu işlemi yapabilecek bir uzmanları bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetti.

Mahkemeye acil başvuruda bulunan kadın, iki çocukları olduğunu ve kazalarda öldüğünü belirterek, bir süredir taşıyıcı annelik yoluyla yeniden çocuk sahibi olmayı planladıklarını, ancak eşinin bu sırada aniden öldüğü anlattı. Kadın mahkemede, eşinin bu arada ölmesi nedeniyle cesedinden alınacak spermin dondurulmasını istedi.

Yargıç Fiona Seaward, kadının spermi almasına izin verdi. Ancak bir başka mahkeme kararı gerektireceği gerekçesiyle spermin kullanılmasına henüz izin verilmiş değil. Seaward, "Bu karar spermin alınmasına izin verilmesiyle sınırlı ve başvurucu tarafından kullanılmasına izin vermiyor" dedi.

Batı Avustralya'da bir kişinin ölümünden sonra bu şekilde bebek sahibi olması yasak. Dolayısıyla kadının amacına ulaşabilmesi için spermi mahkeme kararıyla bu işleme izin veren bir yere götürmesi gerekecek.

Mahkeme kararıyla birlikte, ismi açıklanmayan kadın, ölen kocasından çocuk sahibi olacak. 20 yaşındaki bir kuzenleri bebeğe taşıyıcı annelik yapacak.