ABD mahkemesi, İpek Yolu'ndaki 3 milyar dolarlık Bitcoin'e el konulmasını onayladı.

ABD 9. Daire Temyiz Mahkemesi, İpek Yolu'ndaki uyuşturucu anlaşmaları, kara para aklama ve kiralık katillikle bağlantılı 69 bin bitcoin de dahil olmak üzere önemli miktarda kripto para birimine el konulmasına karar verdi. 

2012-2013 yıllarında bir bilgisayar korsanlığı olayına karışan ve ismi verilmeyen kişi tarafından tutulan önbellek, başlangıçta 1 milyar doların üzerinde bir değere sahipti ve ele geçirme döneminde Bitcoin 13 bin 742 dolar seviyesindeydi. Şu anda Bitcoin'in her biri 42 bin 440 dolardan işlem gördüğü için 3 milyar doların üzerinde bir değere sahip. 

Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü Yol kesen silahlı kişiler yolculara saldırdı: 23 ölü

NE OLDU?

Şubat 2011'den Ekim 2013'e kadar faaliyet gösteren İpek Yolu, milyonlarca kullanıcının dahil olduğu yasadışı işlemler için bir merkez haline geldi. Platform birincil para birimi olarak Bitcoin'i kullanıyordu ve bu da o dönemde kullanıcılarına belli bir düzeyde anonimlik sağlıyordu.

İpek Yolu Ekim 2013'te kapatıldı ve kurucusu Ross Ulbricht şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, blok zinciri analizindeki gelişmeler o zamandan beri yetkililerin bu dijital varlıkları izlemelerine ve ele geçirmelerine olanak sağladı.