İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 1 Aralık Cuma günü görüştüğünü söyleyen gazeteci İsmail Saymaz, buluşmada yerel seçimde iş birliğinin konuşulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek

Muharrem İnce'nin birkaç hafta önce bütün muhalefete sandık güvenliği ve iş birliği çağrısı yaptığını hatırlatan Saymaz, "Bu çağrı CHP'de bir karşılık bulmuş. Öğrendiğim kadarıyla geçen cuma günü İmamoğlu ile Muharrem İnce görüştüler. Bu görüşmede ittifak meselesi de ele alındı" dedi.

İnce'nin görüşmede İmamoğlu'na, "Siz İstanbul'u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı seçimine girmediği halde İstanbul'da 100 binin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul'un kazanılmasına etki edecektir" dediğini aktaran Saymaz, İnce'nin devamında, "Elbette iş birliğine sıcak bakıyorum. Ben muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz" ifadelerini kullandığını dile getirdi.

Ayrıca, İmamoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Muharrem İnce'ye adaylık teklif edilebileceğini duyduğunu da söyleyen Saymaz, İnce'nin "Teklif edilmedi ama benim kulağıma da geldi" dediğini iletti.