Merkür'ün geri hareket edeceği dönemler astroloji takipçileri tarafından merak konusu oldu. Bu yılın son tutulması için artık sayılı günler kaldı. Her yıl belirli zaman dilimlerinde Merkür Retrosu gerçekleşiyor ve bu dönemler özellikle bazı burçlar üzerinde etkilere neden olabiliyor. İşte, Merkür Retrosu tarihi...

2023 MERÜR RETROSU TARİHLERİ

2023 yılında ilk retro 20 Nisan-15 Mayıs arasında gerçekleşti. Bu dönemde Merkür Boğa burcunda geri hareket etti.

Yılın ikinci retrosu ise 23 Ağustos-15 Eylül arasında oldu. Bu kez de Merkür Başak burcunda geriledi.

YILIN SON MERKÜR RETROSU NE ZAMAN?

2023'ün son retrosu da 12 Aralık'ta başlayacak.

Bu tarihte Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketi başlayacak ve yıl sonuna kadar sürecek.

MERKÜR RETROSUNDA NELER OLUR?

Astrologlara göre; Merkür Retrosu özellikle ilişkiler, ortaklıklar, imza gerektiren durumlar, estetik ve güzellikle ilgili konularda ekstra dikkatli olunması gereken zamanlar.

Bu dönemde iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir.

RETRO ÖNERİLERİ

Retro Merkür, ileriye değil, tersine akıştır. Dışa değil içe dönüştür. Gaza değil, frene basmaktır. Yanlışlarınızı düzeltmek, yaralarınızı iyileştirmek ve kabullenmeniz gerekenler için kendinize fırsat tanıyın.

Acelesi yok. Yavaşlayın. Kaçırdıklarınızı görmek, duymazdan geldiklerinize kulak vermek ve başkalarını içtenlikle dinlemek için yavaşlayın. Yaşadığınız anı özümsemek, şükran duymak ve dilemesi gereken özürleri hatırlamak için yavaşlayın. Hataları düzeltmek, kusurları gidermek, kıymet bilmek ve özen göstermek için yavaşlayın.

Karabiberin bilinmeyen zararı ortaya çıktı Karabiberin bilinmeyen zararı ortaya çıktı

* Herhangi bir kontrat imzalamak, yeni bir iş girişimine başlamak ve taşınmak için Ocak'ın 2. yarısına kadar bekleyebilirsiniz.

* Kapsamlı temizlikler yapın ve ritüeller gerçekleştirin. Bir işten ayrılacaksanız bile işinizi temiz teslim edin. Ta ki temiz bir zeminde yeniden başlamaya hazır olduğunuzu hissedene kadar, kendinizi olumsuz duygulardan arındırmaya devam edin.

* Geçmişte çok arzu ettiniz ama ya başlamak için zaman yaratamadığınız ya da yarım bıraktığınız eğitimleri yeniden almayı deneyebilirsiniz. Yarım bıraktığınız şeyler üzerinden çözüm üretmeye, okumaya ve çalışmaya odaklanın.

* Israrlı değil, sabırlı olun. Bir adım geride durup gözlemleyin. Aksiliklerin sonsuza kadar sürmeyeceğini hatırlayın.

* Aşırı hava koşullarına karşı önlemlerinizi alın. Seyahatlerinizi esnek planlamaya gayret edin. İptaller, ertelemeler olursa diye B ve C planlarınız olsun. Seyahatlerinizi aksiliklere rağmen eğlenceli hale getirmeyi deneyin. Başvurularınıza ya da maillerinize beklediğiniz yanıtların gecikmesi halinde sakin olun.

* Arızalara, kesintilere ve veri kaybına karşı önlemlerinizi alın. Yedekleyin ve şifrelerinizi değiştirin.

Editör: Duha Sena Oskay