Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün pazar doğu anadoludaki kar yağışı gece sonlanacak Hafta başında sıcaklıklar 5-6 derece yükselecek ve Batı ve kuzey bölgelerde bahar havası görülecek. Salı gününden itibaren Bahar yağmurları önce batıda sonra tüm Türkiyede 4-5 gün görülecek" dedi.

Şen devamında, "Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu’nun iç kesimlerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

Her gün bu besini tüketin, hastalıkları unutun! Canan Karatay'dan şifa deposu önerisi Her gün bu besini tüketin, hastalıkları unutun! Canan Karatay'dan şifa deposu önerisi

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT!

Çığ tehlikesine karşı da uyaran Şen, "Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor" dedi.