Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son tahminlerine göre, 9 ilde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 

CNN Türk'ün aktardığına göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege, Akdeniz (Burdur hariç), İç Anadolu (Aksaray ve Karaman hariç),Batı Karadeniz, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Tokat, Çanakkale, Balıkesir'in batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Osmaniye ile Antalya'nın doğusundaki yağışların yerel olarak kuvvetli, Balıkesir'in batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Kuzey, İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

İklim değişikliği meyvelerin tadı ve rengini de değiştiriyor İklim değişikliği meyvelerin tadı ve rengini de değiştiriyor

1 İL İÇİN TURUNCU, 8 İL İÇİN SARI UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meteoroloji'nin 19 Ocak Cuma günü için Balıkesir'de turuncu; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da ise sarı uyarıda bulunduğunu belirterek, sel ve su baskınlarına karşı uyardı.