Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya'nın başkenti Berlin'de Konrad Adenauer Vakfı tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuştu.

Miçotakis, katıldığı etkinlikte Türkiye'ye ilişkin dikkat çekici mesajlar verdi.

İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı İsrail’in güney Lübnan’a saldırı başlatmasının ardından Hizbullah da intikam saldırısı duyurusu yaptı

Miçotakis, "Türkiye ile ikili ilişkilerimizin normalleşmesi için bir Yol Haritası üzerinde mutabık kaldık, böylece 'pozitif' gündemi teşvik edebilir ve yaşadığımız zorlukların askeri bir çatışmayla sonuçlanmasına izin vermeyebiliriz" dedi. 

"Türkiye'yi, Yunanistan'a karşı daha önceki revizyonist tutumunun son derece ters teptiğine ikna ettiklerini" savunan Miçotakis, "Son aylarda ilişkilerimiz yumuşama ile karakterize oldu, Recep Tayyip Erdoğan ile son aylarda iki kez görüştüm" diye konuştu. 

Miçotakis, "Erdoğan'ın, Hamas hakkındaki yorumlarına tamamen katılmıyorum, ancak bu onu bir aydan kısa bir süre içinde ikili ilişkilerimizi görüşeceğimiz Yunanistan'a davet etmemem için bir neden değil. İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın tırmanmaması hepimizin çıkarınadır" dedi.