Kimya devi BASF kurucusu Friedrich Engelhorn'un 31 yaşındaki torunu Marlene Engelhorn, Eylül 2022'de ölen büyükannesi Traudl Engelhorn-Vechiatto'dan kalan 27,4 milyon dolarlık mirasını dağıtabilmek için ilan verdi.

Daily Mail'in aktardığına göre, Yeniden Dağıtım Konseyi’ne katılmaları için rastgele seçilen 16 yaş üstü Avusturya vatandaşlarına 10 bin davetiye gönderen Engelhorn, seçilmiş 50 katılımcı ve 15 yedekten oluşan grubu, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak mart-haziran ayları arasında Salzburg'da toplayacak.

Katılımcıların çocuk bakımı ve seyahat masrafları, katıldıkları her toplantıda karşılayacak olan Engelhorn, katılımcılara 1300 dolar verecek. 

ZENGİNLERDEN YÜKSEK VERGİ ALINMASINI SAVUNUYOR

İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı! İspanya'yı şoke eden saldırı: Maskeli zanlı 11 yaşındaki çocuğu bıçakladı!

Kişisel çaba göstermeden servet sahibi olduğu için doğuştan piyango kazandığını söyleyerek, zenginlere daha yüksek vergi uygulanmasını isteyen Engelhorn, Ağustos 2022'de Amsterdam'da düzenlenen Millionaires for Humanity etkinliğine katılarak varlıklı bireylere uygulanan vergilerin artırılması için kampanya yürüttü.

Mirasının yüzde 90'ını dağıtmayı taahhüt eden Engelhorn, son on yılını serveti yoğun bir şekilde vergilendiren ve yeniden dağıtan vergi politikaları için kampanya yürütmekle geçirdi.

Engelhorn 2021 yılında Facebook'ta yayınladığı bir videoda, "Milyonerler, içinde yaşadıkları toplumlara adil bir şekilde katkıda bulunup bulunmayacaklarına karar vermemelidir. Sosyal adalet herkesin yararınadır. Varlık vergileri, sorumluluk almak için yapabileceğimiz en az şeydir. Bizi vergilendirin” dedi.